West Pride tackar Herbox

West Pride tackar Herbox för att ha bidragit med gratis mensskydd i Pride Park under West Pride 2024!

Läs mer

West Pride tackar för årets färgsprakande festival!

Tillsammans skapade vi en frizon där alla kunde känna sig inkluderade. Vi ser redan fram emot nästa år och hoppas att ni vill vara med oss igen. Tack för att ni gjorde West Pride 2024 till en sådan succé! 🌈❤️

Läs mer

Tasso Stafilidis tilldelas Kai Heino-priset

West Pride gratulerar Tasso Stafilidis, som igår mottog Kai Heino-priset igår på scenen i Pride Park.

Läs mer

Frejaskolan HBTQI-diplomeras

West Pride meddelar med glädje att Frejaskolan i Göteborg blev den första grundskolan i Göteborg och Västra Götalands län som igår HBTQI-diplomerats. Skolan omfattar förskoleklass till årskurs 9.

Läs mer

Partnerträff på Lynk & Co.

Den 16 maj samlades West Prides partners för en andra partnerträff innan årets fårgsprakande festival.

Läs mer

Pre-Pride: Academic Pride

För första gången arrangerades Academic Pride vid Chalmers och Göteborgs Universitet för att synliggöra och sprida kunskap kring HBTQI, normkritik och inkludering inom den akademiska världen för både studenter och anställda.

Läs mer

Vinnaren av årets officiella West Pride-låt, "Red Bleeding" av Sylve!

West Pride presenterar stolt Sylve som vinnaren av årets låt med ”Red Bleeding” som släpps den 28 maj!

Läs mer

West Pride släpper festivalprogrammet för 2024

West Pride presenterar ett fullspäckat program med över 250 programpunkter för årets festival som påbörjas med Pre-Pride 13maj till 9 juni. Den färgsprakande festivalveckan tar sedan vid mellan den10-16 juni. Festivalen pågår runt om i hela Göteborg men Pride House på Stadsbiblioteket blir navet för samtal och diskussioner och Kungstorget blir platsen för den livliga och pulserande Pride Park med scenshower och musik.

Läs mer

West Pride välkomnar
Abe Raham Pride Park!

Denna sommar tar Abe Raham ett modigt och betydelsefullt steg genom att för första gången visa hela sitt ansikte vid sitt uppträdande i Pride Park, vilket signalerar starten på en ny era i hans musikaliska karriär. Med hopp om att beröra och inspirera människor världen över med sin fantastiska musik, är Abe Raham mer redo än någonsin att visa vem han verkligen är.

Läs mer

West Pride välkomnar
Mollgan Pride Park!

Mollgan är rapparen och poeten från Göteborg som spelat på allt från Håkan Hellströms efterfest och på slottet inför kungen, så väl som på dimmiga klubbar och på demonstrationer med megafon. I sommar kommer han till West Pride!

Läs mer

West Pride välkomnar Admira Pride Park!

Mångfacetterade Admira fick epitetet Sveriges dragdrottning när hon kammade hem förstaplatsen i SVT:s Drag Race Sverige. Med över fjorton års erfarenhet i ryggen är Admira en fullfjädrad sångerska och rutinerad scenkonstnär.

Läs mer

West Pride välkomnar Erik Elias Pride Park!

Erik Elias är artisten och låtskrivaren som sätter text och berättande ifokus. Under Idol 2021 charmande han Sverige med sitt normvidgande uttryck och sitt ärliga scenspråk. Nu är han högaktuell med att släppa sin debut-EP” Innan jag blev stolt”.

Läs mer

West Pride välkomnar Claire Soukup Pride Park!

Claire Soukup är en djärvartist med en unik röst. En smakfull blandning av själfulla melodier ochexperimentella produktioner möts i hennes alldeles egna universum.

Läs mer

West Pride välkomnar SABA Pride Park!

SABA är den första bruna queerkvinnan som representerar Danmark i Eurovision. Hon är en stark förebild för minoriteter och HBTQI-communityn i Danmark, och hennes öppenhet kring sin kamp med psykisk sårbarhet och bipolär sjukdom gör henne till en inspirerande symbol för hopp och styrka.

Läs mer

West Pride välkomnar årets första konferencier
- Tina Mehrafzoon

Efter ett decennium i musikjournalistiken har Tina Mehrafzoon som etablerad programledare och musikjournalist, cementerat sin position som en av branschensmest inflytelserika röster, i sommar kommer hon till Pride Park den 15 juni!

Läs mer

Queer låtskrivarkurs - med Motionsckness

-  Ung, queer och musikintresserad? Kom på musikworkshop med Motionsckness!

Läs mer

West Pride välkomnar Bell till lördagen i Pride Park!

Med influenser från amerikansk pop,punk och svensk hiphop, fyller en unik plats i den svenska musikscenen med sinskitiga musik och ärliga texter.

Läs mer

West Pride välkomnar Elecktra till lördagen i Pride Park!

Under 2023 turnerade Elecktra i Sverige och påbörjade sin resa mot Melodifestivalen 2024, där hon blev antagen med låten ”Banne Maj”.

Läs mer

Den andra maj släpper West Pride årets festivalprogram!

Varmt välkomna till Clarion Hotel® Draken den 2 maj 2024 18.00-20.00.

Läs mer

HBTQI-UTBILDNING
DEN 28 MAJ 2024
FOKUS: TRANS

West Pride i samarbete med Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen erbjuder nu alla anställda och politiker i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen samt West Prides samarbetspartner, ett utbildningstillfälle i samband med årets West Pride-festival på Bergakungen i samarbete med Filmstaden..

Läs mer

West Prides styrelse 2024
och festivalrapporten 2023

Läs mer

Flaggbokningen är öppen

Här bokar du din Regnbågsflagga inför West Pride 2024!

BOKA DIN REGNBÅGSFLAGGA