Pride Park 13-15 juni 2024

Välkommen till Pride Park, en pulserande plats full av glädje, färg och festligheter!

Under tre oförglömliga dagar kan du och dina vänner gotta er i en härlig mix av underhållning på scenen - allt från glittrande dragshower, punkiga toner till tankeväckande panelsamtal, invigningstal, brandtal och mycket sång och musik.

Vid sidan av scenen kan du mellan 13-25 år besöka West Pride Ung och andra fantastiska organisationer som riktar strålkastarljuset mot ungdomar. Här kan du delta i workshops, quiz eller bara umgås.

I serveringsområdet kommer ni kunna njuta av välsmakande mat och dryck tillagad av årets officiella restauratör MR LAC. Förutom god mat finns även en särskild sektion enbart för dig över 18 år. Denna sektion kommer bland annat erbjuda dagsfester samt olika Dj:s från lunch till midnatt.  

En central del av Pride Park är utställare. Det är HBTQI-organisationer och andra allierade organisationer, ideella föreningar, politiska partier och myndigheter som samlats för att engagera sig och driva på förändring för HBTQI-rättigheter. De kommer dela med sig av sitt arbete kring HBTQI-frågor, jämlikhet och mångfald. Du som besökare får möjlighet att samtala med dem men även delta i deras aktiviteter.  

West Pride är en konst- och kulturfestival, skapad av och för HBTQI-personer och alla våra allierade. I år kommer du som besöker Pride Park ha möjligheten att genom färg och form dela med dig av just dig själv, på vår “Post your story-vägg”. Detta med syfte att visa att vi alla är olika, men tillsammans strävar vi för en värld fri från fördomar och förtryck.  

Scenprogram

Torsdag 13 juni

18:00 – 18:30 Kulturskolan (hjärta) Kristin Amparo Barn och unga från Kulturskolan sjunger låtar om att vara starka i sig själva, om att våga stå upp för varandra och förkärleken. Gästartist Kristin Amparo.

19:00 – 20:30 Pride Parks invigningskväll Akt 1

Ensprakande regnbågsfest som leds av Göteborgs charmigaste dragqueen Cherry Wilder. På scenen uppträder Sylve som gjort åretsofficiella West Pride-låt ”Red Bleeding”, Motionsckness, Jonna Randen, Fredy Clue och Mollgan. Det blir också regnbågstal av Milo-Lee Medin och Göteborgs Stads Stadsdirektör Eva Hessman.

 

21:00 – 22:30 Pride Parks invigningskväll Akt 2

Pride Parks färgsprakandeinvigningskväll fortsätter med artistersom Admira, Erik Elias, Abe Raham, Clair Soukup, Love Strandberg och Alex Falk.

 

Fredag 14 juni

17:00 – 17:45 Varför följs inte den nya läroplanen när det gäller HBTQI-frågor?

Göteborgs Stads HBTQI-råd bjuder in till ett panelsamtal om varför läroplanen inte följs gällande HBTQI-frågor och vad som kan göras åt det.

18:00 – 19:00 #itsfactup
Panelsamtal med West Prides ambassadörer om året kampanj It´s fact up. Medverkar gör Marika Carlsson, Linnéa Claeson, Adam ”Admira” Risberg och MarcusSylve” Holmberg.

19:15 – 19:45

Juno Francis

20:00 – 23:00 Queermania

En spektakulär show i två akter fylld med glitter, plymer, överraskningar och glamorösa shownummer med Sveriges främsta dragkings, dragqueens och burleskartister. Det blir även musikal, opera och queer scenkonst. Allt under ledning av Göteborgs mesta dragqueen Gretchen. På scenen uppträder bland annat Endigo, Imaa Queen, Miss Diamond, PotatoPotato, The Meatbaby och Sinfluencer.

 

Lördag 15 juni

‍14:00 –16:00 Gretchens Paradfest
Tillsammans med en rad hemligagästartister och överraskningar ser Gretchen till att Pride Park kokar av fest- och paradstämning.

 

16:00 – 17:30 Prideparks avslutningskväll Akt 1
Tina Mehrafzoon bjuder in till en färgsprakande eftermiddag och avslutningskväll i Pride Park efter Pride Parade. På scenen uppträder SABA, Stor som Lola och Kamferdrops. Det blir också regnbågstal av Marika Carlsson, Göteborgs Stads Stadsdirektör Eva Hessman och West Prides ordförande Ronnie Hallgren.

 

18:00 – 19:30 Pride Parks avslutningskväll Akt 2

Festen i Pride Park fortsätter med artister som Julia Alfrida, Isak Uddström, Amanda Cy och Sylve som gjort årets officiella West Pride-låt ”Red Bleeding”. På scenen delas även årets Kai Heino-pris ut. Dessutom hyllar och tackar vi alla volontär som jobbat med West Pride i år!

20:00 – 21:30 Pride Parks avslutningskväll Akt 3

Avslutningskvällen på scenen avslutas med spelningar av Bell, Elecktra och Baby Mala.

InfoCentrum i Pride Park

InfoCentrum finns på plats i Pride Park 13-15 juni för att svara på frågor om festivalen, festivalprogrammet och andra HBTQI-relaterade ämnen.

Praktisk information

Plats: Kungstorget 7, 411 17 Göteborg

Datum: 13 - 15 juni 2024

Parkens öppettider: 12:00 - 23:59

Serveringsområdets öppettider: 12:00 - 23:59

Utställarnas öppettider

Tor: 15:00 - 21:00  
Fre: 12:00 - 21:00  
Lör: 12:00 - 21:00