Erik Elias

West Pride välkomnar Erik Elias till Pride Park torsdagen den 13 juni!

Erik Elias är artisten och låtskrivaren som sätter text och berättande i fokus. Under Idol 2021 charmande han Sverige med sittnormvidgande uttryck och sitt ärliga scenspråk. Nu är han högaktuell med att släppa sin debut-EP ”Innan jag blev stolt”. Den kommande låtsamlingen består av fem sånger som tillsammans beskriver en förändringsprocess. Från förnekelse, till synliggörande. Från tveksamhet, till att ta sina syskon i hand och genomföra förändring. 

 

Sedan sin framgång i Idol har Erik Elias regelbundet uppträtt på Pridefestivaler över hela landet. Han har delat scen med Linnea Henriksson under Augustifesten i Norrköping och gjorde ett minnesvärt framträdande på Grå Gåsen i Gotland tillsammans med artister som Daniel AdamsRey och Maja Ivarsson. Under Idol 2022 återvände han för att framföra sin hit "Ta mig" och senast sågs han som gäst på Lisa Ekdahls VEM VET Vintage Tour. 

 

Erik Elias bor nu i Norrköping efter ett decennium i Göteborg där han tog examen i artisteri och statsvetenskap. Erik Elias kombinerar sitt artisteri med en roll som utvecklingsledare i arbetet mot mäns våld mot kvinnor, ett engagemang som tydligt influerar hans kreativa uttryck och konstnärliga vision. 

 

Syntolkning: Bild på Erik Elias i en rosenmönstrad kimono och rosa spetspolo stående på ett somrigt vetefält. Text På bild: Erik Elias till Pride Park torsdag 13 juni.