Queer låtskrivarkurs - med Motionsckness.

17:00-20:00
Se specifika adresser i informationstexten
3, 10 och 14 juni

Foto: ELLIEGANZA Elisabeth Jubelin

Är du queer, ung och musikintresserad?

Gå på gratis låtskrivarworkshop med artisten Motionsckness vid tre tillfällen och träffa likasinnade!

  • Fokus på första tillfället 3 juni 17:00-20:00 är låtskrivande och inspiration och äger rum på Regnbågshuset.
  • Det andra 10 juni 16:00-19:00 handlar om det instrumentala och sker i Queer Repa, som är en replokal för unga queers som ligger i Brittas Musikhus i Högsbo industriområde.  
  • De tredje tillfället 14 juni 10:00-12:00 hålls på Stadsbiblioteket och då finns det möjlighet för att uppträda på en öppen scen framför gruppen. Under det tillfället kommer även en känd queer artist för att ge inspiration.  

Workshopledare är Milo-Lee Medin (han/honom) som går under artistnamnet Motionsckness och skriver musik, bland annat om att vara queer. Efter flera släpp, det senaste ett album i mars 2024, blev han Gaffa-nominerad som “årets genombrott”. Nu vill han hjälpa till att skapa möjligheter för fler unga queera musiker genom att dela erfarenheter och tips, och en del av workshopsen kommer fokusera just på samtal om detta.  

Kanske spelar du redan något instrument, eller håller på att lära dig. Kanske har du mest skrivit texter, eller har sång som ditt fokus. Dessa workshops är både för dig som nyss har börjat med musik, och för dig som har hållit på ett tag.  

Vi är måna om att skapa en trygg plats utan prestationskrav, där du i kreativitet kan träffa likasinnade och dela erfarenheter.

Dom första två tillfällena är tre timmar långa och pågår mellan kl.17:00-20:00, och i mitten tar vi en paus för att äta tillsammans. Mer info får du efter anmälan!

Anmälan

Dyk bara upp eller anmäl dig här för att säkra en plats.  

Klicka här för mer eller maila alice.odby@sv.se

Låtskrivarkursen är ett samarbete mellan projektet Queer Repa, West Pride och Milo-Lee Medin. Queer Repa är en utrustad och kostnadsfri replokal i Brittas Musikhus i Högsbo industriområde som syftar till att möjliggöra musikskapande för unga queera personer.  

Projektet går via Studieförbundet Vuxenskolan och finansieras av MUCF.  

Ålder: 13-16 år

Arrangör: Queer Repa och Milo-Lee Medin

Datum & Tid:
3 juni- Regnbågshuset kl 17:00-20:00
10 juni - Queer Repa kl 16:00-19:00
14 juni - Stadsbiblioteket hörsalen kl 10:00-12:00

Plats: Barlastgatan 2, 414 63 Göteborg

Språk: Svenska med möjlighet för engelsk översättning.

Pris: Gratis

No items found.