Litterär salong Over the rainbow: Maria Larsson - Nu blundar de som tror sig se

17:00-18:00
Stadsbiblioteket Göteborg
12 juni

Foto: Minna Strömberg Wallin

Lars Gårdfeldt samtalar med Maria Larsson om sin roman "Nu blundar de som tror sig se" om att växa upp i en småstad och känna sig fel och om att ha en tvillingsyster som också är fel.

Nu blundar de som tror sig se handlar om att växa upp i en småstad under 70- och 80-talet och känna sig fel, att ha en tvillingsyster som också är ”fel”. Att växa upp och tro att man är ensam i hela världen om att känna som man gör. Att inte ha haft något ord för det man känner och när ordet väl kom var det fyllt av skam. Det är en berättelse från självförnekelse till självacceptans. Att komma ut kan vara en omväg i livet. Men vi har alla våra historier, våra vägskäl, vår längtan och våra avgörande möten. Ibland leder de fram, ibland inte.

Maria Larsson har en bakgrund inom kulturbranschen och har bland annat arbetat som utställningsguide på Mölndals Stadsmuseum. Hon utbildade sig inom IT och har jobbat med det i drygt 20 år. Skrivandet har alltid varit en naturlig del och ventil under hennes liv. Hon har tidigare publicerat sin poesi i bland annat Lyrikvännen. 1998 medverkar hon i boken 'Finns det möjligen nån mer'. 'Nu blundar de som tror sig se' som kom 2023 är hennes debutroman.

Lars Gårdfeldt, präst i Svenska kyrkan och HBTQI-aktivist.

Arrangör: Stadsbiblioteket i samarbete med Carl Johans församling.

Datum: 12 juni

Tid: 17:00-18:00

Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, 412 56

Scen: Trappscenen

Språk: Svenska

Pris: Gratis