HORISONTEN - En transutopi

14:30-14:50
Stadsbiblioteket Göteborg
16 juni

Illustratör: Alve Lindenbaum

HORISONTEN: En Queer Scenkonstfärd mot Framtiden

HORISONTEN är en färd genom queerhistorien och mot en framtid vi kan överleva i. Genom sång och poesi skapas ett vilorum, en sagoskog, en lägereld att samlas kring och odla framtidstro.

Föreställningen är ett kärleksbrev till unga transpersoner och alla som vill att vi ska få finnas, även imorgon.


DET TREDJE SLÄKTET är en scenkonstsamarbete mellan spoken word-poeten och dramatikern Agnes Török, musikern och kompositören Sabina Wärme och dramaturgen och den digitala designern Alve Lindenbaum.


Namnet DET TREDJE SLÄKTET kommer från svensk queerhistoria, specifikt från Victor Hugo Wickströms texter i Jämtlandsposten under 1890-talet, där han beskrev sig själv och andra HBTQIA+ personer som ‘varken män eller kvinnor, men ett tredje släkte’.


Bilden HORISONTEN kommer av den tunna randen vitt i mitten av transflaggan. Tanken att den är en horisont, mellan himmel och hav, bortom rosa och blått. En plats att färdas mot, och en dag - nå fram.


Under festivalen visas HORISONTEN i kortare Work in Progress-version. Efteråt följer en frivillig utopi-byggar-workshop, en del i arbetet med att skapa resten av föreställningen är att drömma bättre framtider ihop.

Ålder: Alla är välkomna

Arrangör: Agnes Török, Sabina Wärme,

Datum: 16 juni

Tid: 14:30 - 14:50

Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, 412 56

Scen: Trappscenen

Språk: Svenska

Pris: Gratis