HBTQI-UTBILDNING - FOKUS: TRANS

09:00 - 12:30
Filmstaden Bergakungen
28 maj

Fokus på transpersoners rättigheter

Dokumentärfilmen "Jag vill bara komma hem" inleder dagen. Därefter blir det ett kort samtal med filmaren Nasrin Pakkho. Efter en fikapaus följer ett utbildningspass med Edward Summanen, expert från Transammans, om transpersoners hälsa, livsvillkor och ett bra bemötande. Därefter blir det en öppen frågestund och praktiska tips.

Målet är att alla, utöver kunskap, ska få med sig praktiska och konkreta råd om bra och respektfullt bemötande, för att öka medvetenheten och aktivt motverka kränkningar och diskriminering.

West Pride i samarbete med Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen erbjuder nu alla anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen samt West Prides samarbetspartner, ett utbildningstillfälle i samband med årets West Pride-festival.

Jag vill bara komma hem – fem berättelser om transpersoner i Sverige

Ta del av fem transpersoners aktuella vittnesmål av att leva i Sverige. Siffror om transpersoners ohälsa möter oss i media och i olika rapporter, men vilka är personerna bakom siffrorna?

Nasrin Pakkho, filmare från Göteborg, lyfter fram dessa röster i sin nya dokumentärfilm Jag vill bara komma hem (2021). De fem medverkande som är i olika åldrar med olika berättelser visar den mångfald som finns inom gruppen men också de svårigheter som kan uppstå i ett samhälle som ofta har svårt att leva upp till att ”vi är födda fria och lika i värde”.

Medverkande i filmen: Demhat Aksoy, Frida Börjesson, Orlando Deya, Isaac Persson och Ann-Christine Ruuth.

Transpersoners hälsa och livsvillkor samt ett bra bemötande

Hur är det att leva som transperson i Sverige idag? Föreläsningen tar upp aktuella begrepp kopplat till trans och kön, transpersoners livsvillkor och konkreta verktyg för ett bra bemötande och att skapa tryggare sammanhang.

Föreläsare: Edward Summanen, Transammans. Edward är socionom och kultur-vetare med inriktning mot genusvetenskap. Han har arbetat med hbtqi-frågor sedan 2008, bland annat som sakkunnig inom transfrågor på RFSL och har gett ut flera böcker om hbtqi-frågor, bland annat Queera Tider – hbtqi då och nu och Trans – fakta, forskning och erfarenheter (med Matilda Wurm). Idag arbetar han på Transammans – Sveriges största förening för transpersoner och närstående.

Boka din plats här, senast den 23 maj. Först till kvarn gäller! (länk)

OBS! För att undvika tomma platser är den kostnadsfria bokningen bindande.

Utebliven närvaro debiteras och ska därför avbokas senast den 26 maj.

Läs om tillgänglighet

För mer information kontakta West Pride: tasso@westpride.se

Varmt välkommen!

Målgrupp: Alla anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen samt West Prides samarbetspartner

Arrangör: West Pride i samarbete med Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen

Datum: 28 maj

Tid: 09:00 - 12:30

Plats: Filmstaden Bergakungen, Skånegatan 16 B, 411 40 Göteborg

Scen:

Språk: Svenska

Pris: Gratis

No items found.