Alla är vi nakna

Se beskrivningen
Stadsbiblioteket Göteborg
11 och 16 juni

Samtal om kroppen och vårt förhållningssätt till den. Vilka lager går vi och bär på, vad visar vi för andra och när är vi helt nakna både bildligt men också själsligt och i hjärtat.

”Alla är vi nakna” är en fotoprojekt som tar upp ämnena kroppsnormer, klädkoder och hur vi formas och ser på varandra utifrån det. Den är skapad av filmaren och fotografen Andreas Paulsson som är specialiserad på hbtqia+ och har över tio års erfarenhet av att arbeta med kroppens uttryck i olika utställningar.

Fotoprojektet utgörs av personporträtt. Varje person finns med på fyra bilder – framifrån och bakifrån, med och utan kläder. Bilderna är printade i naturlig storlek och låter besökarna gå runt bland modellerna i utställningen. Till varje bild medföljer också ett citat där hen uttrycker sina tankar kring roller, identitet, yta och djup.

Efter hand som livet går klär vi inte bara på oss kläder, utan också roller. Vi låter oss identifieras av kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, ålder, funktionsvariation, yrke, kultur, familjerelationer, fetisher m.m. Det kan till slut göra det svårt för de vi möter att se förbi sina förväntningar.

Vill vi istället mötas oförställda inför varandra behöver vi lyfta på den stigmatiserande klädridån och släppa människan bakom kulisserna fri.  

I utställningen möter vi varandra både iklädda i, såväl som avklädda av, våra roller. För trots att vi ser olika ut när vi är nakna är det först då vi är helt lika. Alla är vi nakna.

Fotograf Andreas Paulsson

Arrangör: Fotograf Andreas Paulsson

Datum: 11 och 16 juni

Tid: 18:45-19:30 den 11 juni och 15:00-15:45 den 16 juni

Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, 412 56

Scen: Utställningshallen

Språk: Svenska

Pris: Gratis